Micaela Hoppe

AKTUELLT

Tonsättningen av Dantes Divina Commedia är klar!

Sedan 2016 har Micaela Hoppe tillsammans med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland arbetat med att tonsätta  Dantes Den gudomliga komedin. Dante skrev texten på 1300-talet och den har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens största klassiker.

 

Divina Commedia har tonsatts för sopran på originalspråket italienska med originalmusik skriven för avancerad stråkorkester. Den består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset). Durata: 30 min.


PARADISO spelades in 2016. Hör av dig om du är intresserad av att veta mer. Mer information kommer frampå!

I Solisti Veneti uruppförde Micaela Hoppe

I Solisti Veneti  - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016. Se program.


Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

Stipendium

18 november 2016 fick Micaela Hoppe ett stipendium från Bengt Axelssons kulturfond med motiveringen: "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik". Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.

"Till klarhet" på konsert

"Till klarhet" spelades av Linn Persson (sopransaxofon) och stråkarna ur Järfälla Symfoniorkester, dirigent Hanna Ohlson Nordh, på Järfälla Kulturscen 24 mars. Lyssna på parti ur Till klarhet i musikvideon här intill (Terra incognita).

Filmdikter från Paris!

Den första i raden av Micaela Hoppes filmdikter från Paris. Materialet är inspelat under åren 2013 - 2017. Den första blev klar i augusti och kan ses här ovan.

Moln - en filmdikt

En molnfantasi med sex ackompanjerande violinstämmor. Spontanskrivet stycke från augusti 2018 som med fördel kan utvecklas till stråkorkester.

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

LYSSNA på hela soundtracket: