Aktuellt

Divina Commedia har tonsatts

i ett unikt samarbete

Mellan 2016 - 2019 har Micaela Hoppe tillsammans med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland arbetat med att tonsätta delar av Dantes Den gudomliga komedin. Dante skrev texten på 1300-talet och den har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens största klassiker.

 

Divina Commedia har tonsatts för mezzo-sopran på originalspråket italienska med originalmusik skriven för avancerad stråkorkester.


Den består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset).

Durata: 30 min.

Utvald av I Solisti Veneti! 

I Solisti Veneti  - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016, med Lorenzo Guzzoni på klarinett. Se program.


Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

Lyssna på I Solisti Veneti:

"Blue Mountains shimmer in backlight"

Valthorn

Viskningar och rop

Under sommaren 2019 påbörjades arbetet med att skriva en serie solo-stycken för valthorn. Serien har fått namnet "Viskningar och rop".


Mer info kommer.

Tonsättning för duon Kristall

Foto: Tilo Stengel

Micaela Hoppe har skrivit "Bländad" på uppdrag av duon Kristall, med text av Annika Andersson.

Kommande musikdramatik

Micaela Hoppe samarbetar för närvarande med dramatiker Christofer Bocker i ett unikt verk för dubbla körer, solister och musiker.

Musik för meditation

Musik för avslappning och meditation har gjorts i musikstudio-program. Tre stycken är planerade, varav två är färdiga och ligger ute på Spotify.

(Klicka på knapparna och lyssna.)

Ytterligare ett stycke i serien är på väg. Där behöver dock musiken kompletteras med levande violin och sång, dvs vi får vänta in att Covid-läget gör det möjligt.

AKTUELLT