La Divina Commedia har tonsatts i ett unikt samarbete

Sedan 2016 har Micaela Hoppe tillsammans med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland arbetat med att tonsätta delar av Dantes Den gudomliga komedin. Dante skrev texten på 1300-talet och den har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens största klassiker.

 

Divina Commedia har tonsatts för mezzo-sopran på originalspråket italienska med originalmusik skriven för avancerad stråkorkester. Den består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset). Durata: 30 min.


PARADISO finns inspelad. Hör av dig om du är intresserad av att veta mer. Mer information kommer frampå!

AKTUELLT

I Solisti Veneti uruppförde M. Hoppe!

I Solisti Veneti  - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016, med Lorenzo Guzzonipå klarinett. Se program.


Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

LYSSNA på framförandet:

Brasskvintett nr 2

Detta är en brasskvintett i två satser. Jag var i ett fantastiskt flow när jag komponerade den i juni-juli 2019.


Tänkte då att det nog kommer en tredje sats. Nu är jag inte lika säker. Brasskvintett nr 2 är kanske just en brasskvintett med endast två satser?


Ännu ouppförd. Hör av dig om du vill veta mer.

Tonsättning för Duo Kristall

Micaela Hoppe har skrivit "Bländad" för duon Kristall, med text av Annika Andersson.


Duon består av Lisa Fröberg (sopran) och Karin Wiberg (violin).


Under hösten 2020 planerar vi att göra en inspelning.

Foto: Tilo Stengel

Micaela Hoppe

Valthorn

Viskningar och rop

Under augusti påbörjas arbetet med att skriva en serie solo-stycken för valthorn, där akustiken blir en del av tonsättningen.

Serien heter "Viskningar och rop".


Mer info kommer.

I november 2016 fick Micaela Hoppe ta emot ett stipendium på 10.000 kr från Bengt Axelsson kulturfond med motiveringen "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik." Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.

Stipendium

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

LYSSNA på hela soundtracket: