Micaela Hoppe

AKTUELLT

I november 2017 spelade vi in "Natt i staden" för brasskvintett och slagverk, med Vänerkvintetten.

 

All film från London, Paris och Stockholm som skulle användas till videon försvann olyckligtvis i en diskcrasch i december. Musikvideon kommer att bli av så småningom, men dröjer ännu en tid. Musiken finns att lyssna på. Kontakta oss vid intresse!

Ännu lite väntan...

"Vinternatt" - en värmländsk julsång!

Inspelning från Rackstadmuseet, Arvika, i slutet på november 2017. Se nedan som musikvideo.

 

Fredrik Helgesson, baryton, uppvuxen i Eda, arbetar i Göteborgsoperans kör.

 

Ylva Holmstrand, pianist och den som skrivit pianoarrangemanget, boende i Älgå, Arvika.

 

Micaela Hoppe, tonsättare, boende i Västra Ämtervik, mitt i Värmland.

 

Tickticktick står för inspelning, mix och master.

Foto: Tilo Stengel

"Till klarhet" på konsert

"Till klarhet" spelades av Linn Persson (sopransaxofon) och stråkarna ur Järfälla Symfoniorkester, dirigent Hanna Ohlson Nordh, på Järfälla Kulturscen 24 mars. Lyssna på parti ur Till klarhet i musikvideon här intill (Terra incognita).

Filmdikter från Paris!

Just nu arbetar Micaela Hoppe med några filmdikter där hon experimenterar med film och ljud på ett nytt sätt. Materialet är inspelat i Paris under åren 2013 - 2017. Den första blev klar i augusti och kan ses här ovan.

En ny filmdikt där musiken utgörs av sex separata violinstämmor.

Land of the Unknown At the factory

"OKÄNT LAND på fabriken" i engelsk version finns nu tillgänlig på YouTube. Filmen är en dokumentär spinoff av konstvideo-installationen "Okänt land" med samma soundtrack, gjord i samarbete med filmaren Evelyn Frankel.

Här står videoinstallationen "Okänt land" just på den fabrik där den spelades in - Rottneros bruk.

 

Soundtracket är orginalmusik skriven av M. Hoppe, inspelad av Tick tick tick.

Tonsättning av Dantes

Divina Commedia

Dantes Den gudomliga komedin tonsätts just nu i samarbete med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland. Den gudomliga komedin skrevs på 1300-talet och har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens stora klassiker.

Den tonsätts på originalspråket italienska och består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset).

PARADISO spelades in under hösten 2016. Ett smakprov kommer frampå.

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

LYSSNA på hela soundtracket:

I Solisti Veneti uruppförde M. Hoppe

I Solisti Veneti - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016. Se program.

 

Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

Stipendium

18 november 2016 fick Micaela Hoppe ett stipendium från Bengt Axelssons kulturfond med motiveringen: "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik". Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.