AKTUELLT

Under Kulturveckan i Sunne

Micaela Hoppe berättar om sin musik under en litteraturafton anordnad av Föreningen Värmlandslitteratur. Övriga medverkande:

Anita och Bernt Andersson, Bernt Jansson, Karina Johansson,

Enel Melberg och Johannes Klenell.

Tisdag 7 aug. kl 18.00, Östra Ämterviks församlingshem

Entré 100 kr, kaffe och smörgås ingår.

"Till klarhet" på konsert 24 mars

"Till klarhet" spelas av Linn Persson (sopransaxofon) och stråkarna ur Järfälla Symfoniorkester, dirigent Hanna Ohlson Nordh.

Tid: Lördag 24 mars, kl 15.00

Plats: Järfälla Kulturscen, Järfälla gymnasium, Mälarvägen 2

Lyssna på parti ut Till klarhet i musikvideon ovan.

Musikvideo på gång

I november 2017 spelade vi in "Natt i staden" för brasskvintett och slagverk, med Vänerkvintetten.

All film från London, Paris och Stockholm som skulle användas till videon försvann olyckligtvis i en diskcrasch i december.

Men skam den som ger sig! Ny film är på gång och musikvideon kommer att bli av.

Inspelning från Rackstadmuseet, Arvika, i slutet på november 2017. Se nedan som musikvideo.

Fredrik Helgesson, baryton, uppvuxen i Eda, arbetar i Göteborgsoperans kör.

Ylva Holmstrand, pianist och den som skrivit pianoarrangemanget, boende i Älgå, Arvika.

Micaela Hoppe, tonsättare, boende i Västra Ämtervik, mitt i Värmland.

Tickticktick står för inspelning, mix och master.

Foto: Tilo Stengel

"Vinternatt" - en värmländsk julsång!

Tonsättning av Dantes Divina Commedia

Dantes Den gudomliga komedin tonsätts just nu i samarbete med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland. Den gudomliga komedin skrevs på 1300-talet och har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens stora klassiker.

Den tonsätts på originalspråket italienska och består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset).

PARADISO spelades in under hösten 2016. Ett smakprov kommer frampå.

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

LYSSNA på hela soundtracket:

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

I Solisti Veneti uruppförde Hoppe

I Solisti Veneti - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016. Se program.

Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

LYSSNA på uruppförandet:

Stipendium

18 november 2016 fick Micaela Hoppe ett stipendium från Bengt Axelssons kulturfond med motiveringen: "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik". Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.