AKTUELLT

Inspelning på "Vinternatt" släpps 1:a december!

"Vinternatt" skrevs 2008 till baryton Fredrik Helgesson. Sedan dess har den framförts vid en handfull tillfällen genom åren. I mitten på november gjorde vi äntligen en inspelning!

 

Detta skedde på Rackstadmuséet (Arvika) tillsammans med pianist Ylva Holmstrand. Hon står också för det vackra pianoarrangemanget. För tekniken står Kalle Widén och Rasmus Andersson på tickticktick.se.

Foto: Tilo Stengel

Tonsättning av Dantes Divina Commedia

Dantes Den gudomliga komedin tonsätts just nu i samarbete med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland. Den gudomliga komedin skrevs på 1300-talet och har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens stora klassiker.

Den tonsätts på originalspråket italienska och består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset).

PARADISO spelades in under hösten 2016. Ett smakprov kommer frampå.

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

Musikvideo på gång

"Natt i staden", för brasskvintett och slagverk, skrevs 2008. Under hösten 2017 kommer den att spelas in av Vänerkvintetten, dvs Johan Kunze (trumpet), Fredrik Toftgård (trumpet), Cici Albinsson (valthorn), Jesper Hellberg (trombon), Mattias Andersson (tuba).

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

LYSSNA på hela soundtracket:

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

18 november 2016 fick Micaela Hoppe ett stipendium från Bengt Axelssons kulturfond med motiveringen: "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik". Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.

Stipendium

I Solisti Veneti uruppförde Hoppe

I Solisti Veneti - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016. Se program.

 

Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

LYSSNA på uruppförandet: