AKTUELLT

Svensk text till kör sökes!

Jag söker en text till ett a capella stycke för blandad kör som ska skrivas i höst /vinter. Texten kan gärna vara fri och behöver inte innehålla rim eller rytm.

Kontakta mig.

Ytterligare en musikvideo på gång

"Natt i staden", för brasskvintett och slagverk, skrevs 2008. Under hösten 2017 kommer den att spelas in av Vänerkvintetten, dvs Johan Kunze (trumpet), Fredrik Toftgård (trumpet), Cici Albinsson (valthorn), Jesper Hellberg (trombon), Mattias Andersson (tuba).

Tonsättning av Dantes Divina Commedia

Dantes Den gudomliga komedin tonsätts just nu i samarbete med violinisten /tonsättaren Lars Audun Hadland. Den gudomliga komedin skrevs på 1300-talet och har sedan dess ansetts som en av litteraturhistoriens stora klassiker.

Den tonsätts på originalspråket italienska och består av tre satser: INFERNO (Helvetet), PURGATORIO (Skärselden) och PARADISO (Paradiset).

PARADISO spelades in under hösten 2016. Ett smakprov kommer frampå.

OKÄNT LAND - en unik konstvideoinstallation

"På gamla handritade kartor användes beteckningen Terra inkognita för områden som ännu var outforskade och okänt land.

På samma sätt har varje människa sin egen karta, och sitt eget sökande. En resa som börjar i det kända och går vidare ut i det okända."

LYSSNA på hela soundtracket:

Konstvideoinstallationen OKÄNT LAND är resulatet av ett nära samarbete mellan filmaren Evelyn Frankel och Micaela Hoppe. Den fick bidrag från Region Värmland som Nyskapande projekt och visades under 2016 visades på olika ställen runt om i Värmland.

"Vinternatt" kommer att spelas in i november med baryton Fredrik Helgesson och pianist Ylva Holmberg

I Solisti Veneti uruppförde Hoppe

I Solisti Veneti - en av Italiens främsta kammarorkesterar - uruppförde "Blå berg skimrar i motljus" för klarinett och stråkorkester i Padova, Italien, i samband med internationella kvinnodagen 8 mars 2016. Se program.

 

Stycket valdes ut i konkurrens med 140 andra bidrag från 26 olika länder.

LYSSNA på uruppförandet:

Stipendium

På Värmlands bokfestival i november 2016 blev Micaela Hoppe stolt mottagare av stipendium på 10.000 kr från Bengt Axelssons kulturfond med motiveringen: "För sin konst att förvandla Värmland till skön musik".

 

Stipendiaterna utses av föreningen Värmlandslitteratur.